A Nemzetközi Takarítási Világnap alkalmából szemétszedési akciót hirdettünk

2020.szeptember 19-én Szemétszedés SUPpal címen közös akciót hirdettünk az outdoor.maffia-val.

Az outdoor.maffia-val nemrég indult együttműködésünk, melynek keretében az outdoor.maffia a Vidrabag termékeit használja SUP túrái alkalmából, így folyamatosan tesztelik a termékeket és azok tartósságát. Az outdoor.maffia a Dunakanyarba szervez SUP túrákat, főleg visegrádi kiindulással, a nyári szezonban akár napi rendszerességgel.

A szemétszedés túrát már az együttműködés eleje óta terveztük és végül szeptember 19-re, a Nemzetközi Takarítási Világnapra esett a választásunk. A részvétel feltétele csak a regisztráció volt, az outdoor.maffia ingyen biztosította a SUP deszkákat, a Vidrabag részéről pedig hoztuk a szemeteszsákokat, valamint kesztyűket.

Gyurián Zoltán, az outdoor.maffia vezetője előzetesen felmérte a terepet, így a 7 fős kis csapat már tervezett módon indult neki az útnak Visegrádról, Dunabogdány irányába indulva. Zoli elmondása szerint nem kellett túl sok szemétre számítani, így lélekben egy „lightos” szemétszedő túrára készültünk. A part közelében eveztünk és pásztáztuk a Dunapartot. Amint megláttunk egy szemetet, kikötöttünk és elkezdtük gyűjteni a parton talált szemetet. Hamar kiderült, hogy a túránk mégsem lesz annyira lightos, mint ahogy terveztük. Már az első fél órában megtelítettünk vagy 20 zsákot.

Zoli szerencsére erre is fel volt készülve: egyrészt kapott mindenki egy szemétgyűjtő alkalmatosságot – szennyeskosarat – melyet rárögzíthettünk a SUP deszkákra, de hamar kinőttük annak térfogatát, így további megtelt zsákok kerültek a deszkákra. Nem kellett azonban sokáig cipelni és egyensúlyozni a zsákokkal, Zoli előre kijelölt két „depót”, ahol lepakoltuk a zsákokat és ismét üres deszkával indultunk tovább. A depókról az önkormányzat szállíttatta el a későbbiekben a szemetet.

A vadregényes Duna parton találtunk sok üres PET palackot, fél pár cipőt és papucsot, csoki papírt, üvegeket, üres zacskókat- és energiaitalos dobozokat. A legextrémebb találatok: egy ajtó és egy Trabant motorháztető.

 

Összegzés: 7 fő, 3 óra, 6 km táv, kb. 30 zsák szemét. Megvolt a sportélmény és teljesítettük a Vidrabag küldetést is: Ne csak az élményeket gyűjtsd!

Mindez gyönyörű időben és gyönyörű helyen, egy jókedvű kis csapattal.

Folytatása következik!

#VÍZIMÁDÓK KLUBJA

Friss és inspiráló hírek hetente a vízi sportok szerelmeseinek.

Iratkozz fel és küldünk egy 500 Ft kedvezményt biztosító kupont.